DRUŽENJE ZA PROMOCIJU MENTALNOG ZDRAVLJA
PETAK, 16-JUN 2023, 18-21H
IMPACT HUB, MAKEDNOSKA 21, beograd
PREDAVANJE I RAZGOVOR
WINE & CHEESE

Pozivamo vas na jedinstveni događaj za preventivni pristup mentalnom zdravlju, razvoju svesti, promociji sreće i umetnosti življenja. Događaj ukljucuje predavanje, razgovor i prijatno druženje uz wine & cheese. Uvodnu reč će voditi Jasmina Stojanović, autorka knjige ‘Sreća kao razvoj svesti’.


Teme predavanja:

• Kakva je priroda uma?

• Kako upravljati mislima i emocijama u cilju prevencije anksioznosti i depresije?

• Kako kvalitet naših odnosa utiče na mentalno zdravlje?

• Razvoj naprednih sposobnosti uma na svesnom i podsvesnom nivou.

• Koja je svrha sreće?

• Neurofiziologija sreće i zadovoljstva.

• Sistem uverenja i vrednosti kroz pitanje lične etike.

• Emocionalna inteligencija, psihologija sreće i mentalni stav.

• Integriet i atonomija mišljenja i umetnost.

• Artikulacija i oslobađanje kroz kreativne procese.

• Stanje duha i estetika življenja.


Predlog kotizacije: 2500 rsd ili 20 Eura

Studenti i omladina: ulaz besplatan

Prijave preko email-a: milenabrat@outlook.com

Ili Google forms: https://forms.gle/9eZXTRCDghqKvSgb7

Uplatu možete izvršiti unapred putem PayPal-a na adresu: paypal.me/milenabraticevic

Karte se mogu kupiti i na ulazu.


Biografije predavača:


MENTALNO ZDRAVLJE

Milena Bratičević, Dr. Integralnog Zdravlja

Milena Bratičevic je edukator na temu mentalne rezilijentnosti i psihološke bezbednosti. Predavač je na Univerzitetu u Torontu i Institutu za Humane Nauke u Kaliforniji (cihs.edu). Redovno predstavlja svoje naučne radove na Science of Consciousness konferencijama i radi edukacije na temu preventivnog pristupa mentalnom zdravlju sa mnogim kompanijama i organizacijama, ukljucijuci Price Waterhouse Coopers, National Safety Council i Workplace Safety and Prevention Services. Redovno piše za magazin ‘Sensa’ na temu mentalnog zdravlja i razvoja uma u cilju prevencije učestalih mentalnih poremećaja. Osnivač je firme Nondual Perspectives (www.nondualperspectives.com).


NEUROBIOLOGIJA SREĆE

Andrea Čontoš, Neurobiolog

Andrea Čontoš je neurobiolog sa užim domenom izučavanja neuropsihologije i biheviorizma, sertifikovani bihevioralni forenzičar, praktikant neurolingvističkog programiranja i praktične filozofije, kao i sertifikovani trener intelektualnih veština. Andrea drži edukacije na temu razvoja procesa razmišljanja i obrazaca ponašanja, efikasnog učenja, kao i vešte verbalne i neverbalne komunikacije. Održala je više stotina treninga i obučila više od hiljadu polaznika. Autor je knjige “Umeće razmišljanja” i osnivač edukativnog centra “Brain factory” (www.brainfactory.rs).


ESTETIKA I UMETNOST ŽIVLJENJA

Marija Radoš, Istoričarka Umetnosti

Marija Radoš je kustos i saradnik nezavisne umetničke asocijacije Remont u Beogradu. Profesionalno je angažovana u polju savremenog vizuelnog stvaralaštva a u slobodno vreme se bavi savremenim plesom i osvešćivanjem telesnog pokreta kao i analizom veze mentalnog i telesnog stanja. Realizovala je različite formate umetničkih projekata, samostalnih i grupnih izložbi, autor je tekstova koji prate savremenu umetničku produkciju i rad umetnika. Vodi organzovane šetnje po izložbama savemene umetnosti u okviru programa DOBRE NAVIKE (www.remont.net) posvećene svim ljubiteljima umetnosti i aktivnog mišljenja.


UVODNA REČ

Jasmina Stojanović, autorka knjige ‘Sreća kao razvoj svesti’

Jasmina Janković Stojanović je diplomirani filolog grčkog jezika i književnosti. Kao glavna i odgovorna urednica magazina za srećni život „Sensa” od 2012. do 2018. godine organizovala je brojne seminare, edukacije, predavanja i događaje u Beogradu i drugim gradovima Srbije, koji su pomagali širenju i podizanju svesti građana. Karijeru nastavlja na poziciji projektne i editorijal menadžerke u magazinu „Original”, Fondacije „Novak Đoković” od 2019. do 2021. godine. Bavi se prevođenjem i uređivanjem knjiga, a do sada je prevela 13 knjiga za razne izdavače u Srbiji i Hrvatskoj u oblasti ličnog razvoja. Osnivač je konsultantske agencije Moahaza kojom pruža kreativne konsultantske usluge iz oblasti dizajna, marketinga, uređivanja, prevođenja i ličnog razvoja. Sarađivala je sa brojnim brendovima i kompanijama, među kojima su Exit, Ada Mall, Rajićeva, Stop Shop, CCC shoes and bags, Glam up & Folklore, Novaston. Koosnivač je portala za ‘slow living & loving’ www.vremeza.com i edicije „momentUm” Finesa izdavaštva.